Wel of geen betaald account in LinkedIn?

LinkedIn en betalenLinkedIn is het grootste zakelijke social media platform van de wereld. 135 miljoen gebruikers hebben een persoonlijk profiel op het platform waaronder ruim 3.1 miljoen Nederlanders.

Sinds de beursgang in 2011 is het voor LinkedIn belangrijker dan ooit dat er geld verdiend wordt. Vooralsnog heeft het overgrote deel van de Nederlandse gebruikers geen trek om van betaalde accounts op LinkedIn (Premium accounts) gebruik te maken. 66% geeft aan niet te willen betalen terwijl 12% inmiddels een betaald account heeft. 18% van de LinkedIn gebruikers geeft aan een betaald account te overwegen.

Dat blijkt uit een onderzoek van SocialMediaSucces op LinkedIn. Als gespecialiseerd social media bureau houdt SocialMediaSucces regelmatig onderzoeken en deelt de resultaten ervan via tal van media. Aan dit onderzoek hebben 594 LinkedIn gebruikers uit Nederland meegedaan en zij gaven antwoord en commentaar op vragen: ‘Heeft u een betaald LinkedIn account (gehad)? En is dat het geld waard?

Onderszoeksresultaat

Een betaald LinkedIn account of niet?

Duur

Waar twee derde van de respondenten niet van plan is te betalen overweegt 18% om wel een Premium account op LinkedIn te nemen. De zakelijke meerwaarde, de extra mogelijkheden voor recruiters en headhunters zijn de belangrijkste redenen. De prijs is een van de belangrijkste obstakels. Daarbij moet bij LinkedIn betaald worden via een creditcard en daar is in Nederland nog lang niet iedereen aan gewend.

Enkele citaten: “Bij max 25-50 euro per jaar zou ik het overwegen” en “Ik hou zeker gezien het forse tarief de centen nog even in mijn knip” en “Het grote probleem vind ik dat je alleen kan betalen via een creditcard en al je creditcard gegevens moet doorgeven”.

Mogelijkheden

Aan LinkedIn gebruikers met een betaald account worden extra faciliteiten geboden. Zo kun je met een Premium account bijvoorbeeld meer profielen opslaan, kan je gerichter zoeken, kun professionals met wie je niet gelinkt bent toch een mail sturen (inmail) en krijg je meer informatie bij gerichte zoekopdrachten. LinkedIn kent speciale abonnementen voor o.a. sales professionals, recruitment- en werving- en selectiebureua’s, voor werkzoekenden etc.

9% van de deelnemers geeft aan een betaald LinkedIn account te hebben en dat het geld waard te vinden. Door de extra functionaliteit kunnen zij beter hun werk en bovendien blijkt LinkedIn een goed alternatief voor andere betaalde vacaturesites.

Enkele citaten: “Ik gebruik het netwerk al vele jaren en betaal ervoor omdat ik als executive searcher er gewoon niet omheen kan” of “als je een abonnement op een willekeurige vacaturebank afsluit om cv’s te zoeken ben je veel duurder uit”

Overzicht Premium LinkedIn accounts

In onderstaande tabel een overzicht van verschillende betaalde LinkedIn accounts met de meest opvallende extra mogelijkeden (t.o.v. gratis LinkedIn account). Voor elk type Premium account zijn er daarnaast 3 opties oplopend in prijs, te weten: basic account, aanbevolen account en plus account.

Premium account type Meest opvallende extra mogelijkheid
Werkzoekenden een koffertje wordt weergegeven in uw profiel waardoor u meer opvalt voor recruiters
versturen van inmails (5 vanaf aanbevolen abonnement)
verfijnde mogelijkheid om te zoeken op vacatures boven $100.000 per jaar
Wervingsmanagers gebruik van geavanceerde zoekfilters (aantal dienstjaren, interesses, etc.)
zoekopdrachten beperken tot specifieke groepen
minimaal 25 inmails per maand
Salesprofessionals sturen van inmails (10 vanaf aanbevolen account)
met lead builder kunnen lijsten met prospects worden aangemaakt
extra zoekfilters voor het vinden van de juiste professional
Business gericht zoeken met extra zoekfilters
sturen van inmails vanaf 3 per maand
meer profielen zichtbaar per zoekopdracht
Alle Premium accounts de hele lijst ontvangen van profielen die jou bekeken hebben
gebruik maken van Open link, iedereen kan gratis contact met je opnemen.
klantenservice met voorrang

Inmails zijn berichten die je ook kunt sturen aan mensen met wie je niet gelinkt bent. Als je niet binnen 7 dagen antwoord krijgt mag je deze opnieuw gebruiken, een soort garantie dus.

Heb jij ervaring met een Premium LinkedIn account? Laat je bevindingen dan hier achter zodat anderen er van kunnen leren. Alvast bedankt!

Een samenvatting van deze blog staat ook op nu.nl

Tags:

Meer over Erwin van Litsenburg

Erwin is adviseur & trainer op het gebied van Social Media. Hij ondersteunt bedrijven en professionals bij het zakelijke inzetten van o.a. Facebook, Twitter & Linkedin. Daarnaast maakt hij moderne websites met Wordpress die zijn aangesloten op Social Media.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter