Wat is jouw Klout Score?

Klout en Social MediaTadaa, en daar is weer een platform waar je kan ‘scoren’ met Social Media: Klout.com. Wel een leuke en een intelligente, eentje die de activiteit en ook de effecten daarvan omzet in een getal tussen de 1 en 100, de zogenaamde Kloutscore. Het is een soort weergave van de invloed die je online hebt. Factoren die gemeten worden zijn bijvoorbeeld: het aantal volgers, aantal mensen dat je zelf volgt, aantal tweets en retweets, aantal ‘likes’, aantal mentions (@’s) en nog veel meer zaken. Er wordt nu alleen nog gekeken naar je activiteiten op Twitter, Facebook en LinkedIn. Toch niet de kleinste platforms maar wellicht worden er daar strak nog meer aan toegevoegd.

Klout Style

Een geinig onderdeel is ook de Klout style. Klout heeft 16  categorieën bedacht en op basis van je social media gedrag (veel tweeten of gertweet worden bijvoorbeeld) wordt je in een ‘hokje’ geduwd. Deze hokjes kennen geen waardeoordeel in de zin van goed of slecht maar geven slechts een bepaald type weer. Zo bestaat er bijvoorbeeld de ‘broadcaster': “you broadcast great content that spreads like wildfire. You are an essential information source in your industrie. You have a large and diverse audience that values your content” (de Amerikaanse beschrijvingen zijn te leuk om niet te gebruiken)

Ik blijk zelf een “specialist” te zijn: “you may not be a celebrity, but within your area of expertise your opinion is second to none. Your content is likely focused around a specific topic or industrie with a focused highly-engaged audience”. Ik schijn nogal fanatiek getwittert te hebben over mijn iPhone :-). En nogmaals, elke categorie is zo beschreven dat je trots bent dat je er in zit.

Conclusie

Klout.com geeft je een realistische indruk van de invloed op jouw online netwerk. Je kan je score vergelijken met die van anderen en er zodoende van leren. Zeker als je online media zakelijk gebruikt is het een handig hulpmiddel om te toetsen of bijvoorbeeld je Twittergedrag nog aansluit bij je strategie…

Nieuwsgierig geworden naar jouw Klout Score? Kijk snel op Klout.com

met vriendelijke groet,

 

Meer over Erwin van Litsenburg

Erwin is adviseur & trainer op het gebied van Social Media. Hij ondersteunt bedrijven en professionals bij het zakelijke inzetten van o.a. Facebook, Twitter & Linkedin. Daarnaast maakt hij moderne websites met Wordpress die zijn aangesloten op Social Media.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter