Twitter heeft weer een nieuwe Homepage

Eerder deze maand heeft de populaire micro-blog sociale netwerksite Twitter gebrobeerd nieuw leven te blazen in zijn homepage. Door enkele onverwachte server problemen, werd de nieuwe homepage echter snel terug veranderd in de oude.

Vandaag is de nieuwe Twitter Home Page / Sign-in pagina live gezet voor alle gebruikers. De nieuwe look lijkt daarbij opvallend veel op die van Facebook.

Jaarlijkse cyclus

De home pagina vernieuwen lijkt een jaarlijkse cyclus voor Twitter, want het sociale netwerk vernieuwde haar home page vorig jaar ook al in maart. Met de nieuwe Twitter-pagina en nu een nieuwe startpagina, voert Twitter langzaam een nieuwe User Interface door. Veel gebruikers vinden de nieuwe home pagina mooi ogen en dat geldt ook voor mij.

Twitter vs. Facebook

Echter, een aantal gebruikers heeft het gevoel dat de nieuwe inlogpagina lijkt op die van Facebook. Dat heeft echter (nog) niet geleid tot een rechtszaak tussen Twitter en Facebook. Twitter is nu in ieder geval meer gericht op het aanbieden van relevante zoekresultaten in real-time dan iets anders. Laat me weten wat jij vindt van de nieuwe startpagina. Ik ben benieuwd naar je mening.

Nieuwe Twitter Startpagina

Nieuwe Twitter Homepage

Meer over Erwin van Litsenburg

Erwin is adviseur & trainer op het gebied van Social Media. Hij ondersteunt bedrijven en professionals bij het zakelijke inzetten van o.a. Facebook, Twitter & Linkedin. Daarnaast maakt hij moderne websites met Wordpress die zijn aangesloten op Social Media.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter