Telegraaf niet kritisch over Social Media

Vandaag is er op de hoofdpagina van Telegraaf.nl een artikel verschenen over een nieuw fenomeen, namelijk: een reis boeken in Facebook. Met veel nieuwsgierigheid en enthousiasme heb ik het artikel gelezen en ik dacht: “Gaaf, eindelijk eens een reisorganisatie die het begrijpt”. Des te groter de desillusie toen ik op de link in het artikel klikte en naar de betreffende Facebook pagina ging.

Desillusie

Want wat blijkt. Het enige dat GoFun (de reisorganisatie die het betreft) heeft gedaan in is het iFrame van Facebook haar website ontsloten. Een functie die altijd al beschikbaar was en die geen enkele innovatie betreft. Bovendien is de “webshop” van GoFun in hun Facebook pagina zeer slecht zichtbaar. Je scrollt je helemaal scheel, van boven naar beneden en van links naar rechts. Ze hebben niet eens de moeite genomen om er een aparte website van te maken die wel past in het iFrame van Facebook. Kortom: een slechte uitvoering die door de Telegraaf als wereldnieuws wordt gepresenteerd.


artikel in de telegraaf

Media niet kritisch over Social Media

De grote vraag die ik hieraan overhoud is: “Is dit journalistiek of gewoon reclame?” Als het Social Media betreft, zijn de media wel vaker niet zo kritisch. Social Media en vooral Facebook is een hot item en iedereen wil er over meepraten. Maar dit voorbeeld slaat wel een beetje de plank mis. Zodanig zelfs dat het misschien wel gewoon als reclame gezien kan worden voor GoFun. Niemand zal het weten …

Meer voorbeelden?

Ken jij ook voorbeelden van media uitingen die de toets van de journalistiek niet helemaal kunnen doorstaan of die een “gewoon” Social Media verhaal opkloppen? Laat het hieronder weten. Ik ben benieuwd

Tags:

Meer over Erwin van Litsenburg

Erwin is adviseur & trainer op het gebied van Social Media. Hij ondersteunt bedrijven en professionals bij het zakelijke inzetten van o.a. Facebook, Twitter & Linkedin. Daarnaast maakt hij moderne websites met Wordpress die zijn aangesloten op Social Media.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter