Poll: wordt de IPO van Facebook een succes?

Vandaag (19 mei 2012) gaat Facebook dan eindelijk naar de beurs. De verwachtingen zijn hoog gespannen en de interesse is enorm.

In aanloop naar de beursgang is zowel de emissieprijs als het aantal aandelen fors verhoogt, wat aangeeft dat de belangstelling alle verwachtingen overtreft.

Facebook aandeel $38

Met een prijs van $38 per aandeel haalt het bedrijf Mark Zuckerberg, met ruim 900 miljoen gebruikers, bij zijn beursgang maar liefst $16 miljard aan kapitaal op. Dat geld wil Facebook vooral gebruiken om speciaal op smartphones en tablets nieuwe diensten te kunnen aanbieden.

De grote vraag is: Wordt de beursgang (IPO) van Facebook wel zo’n succes? En daarover zijn de meningen enorm verdeeld. Ook onder analisten is lang niet iedereen overtuigd. Immers de koers-winst verhouding is ruim 100 (de waarde = $104 miljard en de winst = $1 miljard)! Daarom aan jullie Social Media volgers en gebruikers de vraag: Wat is de koers van Facebook over precies 1 week?

Ikzelf denk dat er, gelijk aan de beursgang van LinkedIn, een enorme toestroom op de aandelen zal zijn en dat de koers flink hoger gaat. Maar wat denk jij? Ik ben benieuwd!!!

Doe mee en vul de poll in

[polldaddy poll=6239388]

Tags:

Meer over Erwin van Litsenburg

Erwin is adviseur & trainer op het gebied van Social Media. Hij ondersteunt bedrijven en professionals bij het zakelijke inzetten van o.a. Facebook, Twitter & Linkedin. Daarnaast maakt hij moderne websites met Wordpress die zijn aangesloten op Social Media.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter