Nooit meer rust door LinkedIn

LinkedIn op vakantie Social Media Succes1 op de 8 gebruikt LinkedIn op vakantie dagelijks

LinkedIn is een populair, vooral zakelijk gebruikt social media platform. Ook in de vakantie wordt veelvuldig van dit medium gebruik gemaakt. Van de deelnemers aan het onderzoek geeft 12% aan op vakantie dagelijks de profielen website te raadplegen.

Daarnaast bezocht 24% van de respondenten LinkedIn gemiddeld eens per week terwijl 64% zegt het platform gedurende de vakantie juist helemaal niet te bezoeken. Vaak vrijwillig maar ook omdat er op de vakantiebestemming geen of een te dure internet connectie is.

Dat blijkt uit een onderzoek van Social Media Succes op LinkedIn. Bijna 300 LinkedIn gebruikers gaven antwoord en commentaar op de vraag: “Hoe vaak gebruik jij linkedIn op jouw vakantie?” Als adviseur voor zakelijk Social Media gebruik houdt Social Media Succes regelmatig onderzoeken en polls en deelt de resultaten ervan via tal van media en gebruikt deze om haar dienstverlening verder te verbeteren.

Bovenop het nieuws

Van de deelnemers die aangeven dagelijks van LinkedIn gebruik te maken was een van de argumenten om aangesloten te blijven op het nieuws in de wereld. Niet alleen de persoonlijke berichten van de relaties maar ook de Links naar het grote nieuws uit alle delen van de wereld wordt hier belangrijk gevonden. Social Media blijken dus ook op vakantie een belangrijke rol in de nieuwsvoorziening te spelen.

Vakantie is vakantie

Een ruime meerderheid van 64% geeft aan LinkedIn op vakantie helemaal niet te hebben bezocht. Sommigen simpelweg omdat een internetverbinding ontbrak. Maar voor de meesten geld dat de vakantie wordt gebruikt om uit te rusten en dan past daar geen bezoek van een druk zakelijk Social Media platform in.

LinkedIn wordt als zakelijk netwerk sterk geassocieerd met werk en daar wil men op vakantie niet mee geconfronteerd worden. Zoals een van de respondenten het verwoord: “ Vakantie is voor mij echt even afstand nemen van de dagelijkse drukte, zelfs de laptop blijft thuis”

Reacties

Hieronder staan enkele reacties van deelnemers aan het onderzoek:

“Shock!! 34 personen ELKE DAG op LinkedIn – tijdens de vakantie.. Die zijn zeker nooit op LinkedIn als ze weer aan het werk zijn want geen tijd!”

“Dat is nu het mooie van een medium als linked-in. Je kan het gewoon een paar weken aan zijn lot overlaten”

“Geen social media tijdens de vakantie. Even helemaal er uit, tijd voor ons zelf en genieten van het land waar we heen gaan”

“Ik gebruik juist de vakantie om Linkedin eens bij te werken!”

Links en achtergrondinformatie

Alle respondenten hebben een profiel op Linkedin en daarvan is 75% man en 25% een vrouw. Er zijn momenteel ruim 2.9 miljoen Nederlanders met een profiel op LinkedIn.

Link naar het persbericht

Meer over Erwin van Litsenburg

Erwin is adviseur & trainer op het gebied van Social Media. Hij ondersteunt bedrijven en professionals bij het zakelijke inzetten van o.a. Facebook, Twitter & Linkedin. Daarnaast maakt hij moderne websites met Wordpress die zijn aangesloten op Social Media.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter