NIEUW: SEO handleiding van Google zelf!

De Search Engine Optimalization (SEO) handleiding van Google was al beschikbaar in heel wat talen, maar nu heeft Google dan ook een Nederlandstalige versie van de handleiding voor zoekmachineoptimalisatie.

In deze SEO handleiding vertelt Google zelf hoe je jouw site kunt optimaliseren, ook voor mobiel gebruik. Dit document is in eerste instantie opgezet om de eigen Google-teams te helpen, maar ze dachten dat webmasters ook van deze kennis zouden kunnen profiteren. Zeker als ze niet bekend zijn met zoekmachineoptimalisatie en de interactie van gebruikers en zoekmachines met hun sites willen verbeteren. Hoewel er (helaas) geen geheimen in deze handleiding staan die uw site automatisch de eerste positie geven bij zoekopdrachten in Google, wordt het voor zoekmachines wel gemakkelijker om uw inhoud te crawlen en te indexeren als u de tips in deze handleiding volgt.

Zoekmachineoptimalisatie bestaat vaak uit kleine aanpassingen aan onderdelen van uw website. Deze wijzigingen lijken op zich misschien weinig voor te stellen, maar in combinatie met andere optimalisaties kunnen ze een aanzienlijk positief effect hebben op de gebruikersvriendelijkheid van uw site en de prestaties in organische zoekresultaten. Waarschijnlijk bent u al bekend met de meeste onderwerpen in deze handleiding, omdat het essentiële onderdelen van webpagina’s zijn, maar mogelijk haalt u er nog niet het maximale uit.

Hoewel de titel van deze handleiding het woord ‘zoekmachine’ bevat, willen we benadrukken dat een optimalisatiestrategie zich voornamelijk moet richten op wat goed is voor de bezoekers van uw site. Zij zijn de voornaamste gebruikers en zoekmachines zijn in deze het middel om uw website te vinden. Als u zich teveel richt op specifieke aanpassingen om een hogere rangschikking in de organische resultaten van zoekmachines te bereiken, levert dit mogelijk niet het gewenste resultaat op. Zoekmachineoptimalisatie draait om het zo goed mogelijk presenteren van uw site voor zoekmachines, maar de uiteindelijke doelgroep zijn de gebruikers en niet de zoekmachines.

De SEO-handleiding is hier in PDF formaat te downloaden.

Tags:

Meer over Erwin van Litsenburg

Erwin is adviseur & trainer op het gebied van Social Media. Hij ondersteunt bedrijven en professionals bij het zakelijke inzetten van o.a. Facebook, Twitter & Linkedin. Daarnaast maakt hij moderne websites met Wordpress die zijn aangesloten op Social Media.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter