Nieuw op Facebook: beheerdersrollen en status updates plannen

Met de beursgang van kort geleden zal de vernieuwingsdrang op Facebook zeker niet verslappen. Mijn verwachting is dat Facebook steeds vaker wijzigingen zal doorvoeren om de concurrentie voor te blijven en vooral de aandeelhouders tevreden te stellen.

Een belangrijke wijziging van deze week heeft betrekking op Facebook pagina’s. Het is nu mogelijk om verschillende beheerdersrollen toe te bedelen aan de beheerders van elke pagina en het is mogelijk om status updates in te plannen. Iets wat voorheen alleen kon met tools zoals Hootsuite en Tweetdeck.

Beheerdersrollen Facebook Pagina

Zoals gezegd: het is nu mogelijk om 5 verschillende beheerdersrollen toe te bedelen aan beheerders van een (zakelijke) pagina. Wel zo handig als je met een team van mensen een bepaalde Facebook pagina beheert. Je kunt nu ieder zijn of haar eigen rol geven zonder dat je je zorgen hoeft te maken of iemand niet teveel bevoegdheden heeft.

In onderstaande plaatje zie je de 5 rollen en wat zij kunnen in die rol:

Status updates plannen

Tot nog toe was het niet mogelijk om status updates (tekst, foto’s, video, links e.d.) in te plannen op je Facebook pagina. Daarvoor had je externe tools nodig, zoals Hootsuite of Tweetdeck. Echter vanaf nu is het wel mogelijk om iets in de toekomst in te plannen, waardoor de noodzaak van tools zoals Hootsuite weer een stuk minder groot wordt en dat je meer direct in Facebook kunt doen. Handig voor de administrators van Facebook pagina’s en zeker goed voor Facebook zelf.

Om een status update in te plannen, klik je op het klokje onder de status update en kies je een datum en tijdstip. Hieronder zie je hoe:

Wat mis jij nog meer?

Wat mij betreft zijn dit prima aanvullingen voor Facebook pagina’s. Ikzelf denk dat ik veelvuldig gebruik ga maken van het inplannen van status updates in de toekomst (of het verleden). En de rollen vind ik ook een prima functie, zeker voor de pagina’s van mijn klanten waar zowel ik als mijn klant een bepaalde rol vervul.

Maar welke functies mis jij nu nog die zeer welkom zouden zijn? Laat het hieronder weten!


Social Media Succes Academy

Hopelijk vond je bovenstaande blog artikel leuk en interessant … Wil jij zelf van alles te weten komen over hoe je LinkedIn, Facebook & Twitter succesvol inzet? Hoe je meer omzet kunt halen via Social Media? En hoe je beter gevonden worden via Google?

Leer dan thuis & in je eigen tempo hoe jij jezelf professioneel kunt presenteren op de verschillende Social Media platforms! Volg de “Social Media Succes Academy” met meer dan 70 online lessen.

Ga Naar De Social Media Succes Academy >

Tags:

Meer over Erwin van Litsenburg

Erwin is adviseur & trainer op het gebied van Social Media. Hij ondersteunt bedrijven en professionals bij het zakelijke inzetten van o.a. Facebook, Twitter & Linkedin. Daarnaast maakt hij moderne websites met Wordpress die zijn aangesloten op Social Media.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter