Nederlandse feiten & cijfers over Facebook 2011

Facebook is in 2011 enorm succesvol geweest in Nederland. Het heeft onder ander Hyves van de troon gestoten als meest bezochte website. SocialBakers.com houdt statistieken bij van Social Media gebruik van alle landen in de wereld en dus ook van het Facebook gebruik in Nederland.

Zo heeft Nederland inmiddels 5.8 miljoen gebruikers en is daarmee de nummer 26 in de wereld (dit zijn absolute cijfer, lang niet gek voor zo’n klein landje). Hiermee heeft 34% van alle inwoners van Nederland een Facebook account. In de laatste 6 maanden zijn er ruim 1.1 miljoen Nederlanders bijgekomen op Facebook.

Leuke wetenswaardigheid is dat de lijst van 213 landen met Facebook gebruikers wordt afgesloten door Vaticaanstad waar ook 20 inwoners een account hebben.

In het plaatje hieronder leeftijdsverdeling van Nederlanders op facebook. De grootste groep is op dit moment tussen de 25 en 34 jaar met bijna 1.4 miljoen Nederlanders. De 65 plussers zijn met 3% nog het minst vertegenwoordigd.

Als het gaat om de man / vrouw verhouding weet SocialBakers dat dit in Nederland nu 55% versus 45% is. Er zijn het afgelopen half jaar relatief meer mannen op Facebook gekomen dan vrouwen want in juli was de verhouding nog 51% vs 49%.

De populairste Nederlandse merken Facebook

De top 5 Nederlandse merken (met de meeste vrienden) op Facebook is:

Merken Facebook vrienden (fans)
1) Heineken 5.165.437
2) Dove 4.521.751
3) KLM 847.775
4) Armada Music 542.791
5) Sensation 273.226

Nog meer Facebook

Meer interessante cijfers en feiten (over Facebook wereldwijd) worden gepresenteerd in het filmpje hieronder van Alex Trimpe. Deze cijfers zijn alleen nog maar groter geworden omdat ze alweer van begin 2011 dateren. Het onderstreept het succes van Facebook nog maar eens.


Social Media Succes Academy

Hopelijk vond je bovenstaande blog artikel leuk en interessant … Wil jij zelf van alles te weten komen over hoe je LinkedIn, Facebook & Twitter succesvol inzet? Hoe je meer omzet kunt halen via Social Media? En hoe je beter gevonden worden via Google?

Leer dan thuis & in je eigen tempo hoe jij jezelf professioneel kunt presenteren op de verschillende Social Media platforms! Volg de “Social Media Succes Academy” met meer dan 70 online lessen.

Ga Naar De Social Media Succes Academy >

Tags:

Meer over Erwin van Litsenburg

Erwin is adviseur & trainer op het gebied van Social Media. Hij ondersteunt bedrijven en professionals bij het zakelijke inzetten van o.a. Facebook, Twitter & Linkedin. Daarnaast maakt hij moderne websites met Wordpress die zijn aangesloten op Social Media.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter