LinkedIn nu 150 miljoen leden!

LinkedinLinkedIn heeft op donderdag bekend gemaakt dat het 150 miljoen leden in haar netwerk heeft, 20 miljoen meer dan in november 2011.

Dit werd bekend gemaakt tijdens een persbericht van LinkedIn samen met de resultaten van het vierde kwartaal en het volledige jaar 2011.

Hogere omzet, hogere winst

Het bedrijf boekte een omzet van 167,7 miljoen dollar en daarmee versloeg het de verwachting van analisten (zij dachten $ 160 miljoen voor Q4). De aangepaste winst was 12 dollarcent per aandeel, terwijl analisten de prognoses hadden van 7 dollarcent per aandeel. De aandelenkoers van LinkedIn steeg met meer dan 5% na de bekendmaking.

De Q4 omzet maakte een sprong van 105% ten opzichte van de dezelfde periode in 2010. De opbrengsten voor het volledige jaar 2011 waren 522,2 miljoen dollar, een 115% stijging ten opzichte van 2010 (toen 243,1 miljoen dollar).

CEO Jeff Weiner

“Q4 overtrof opnieuw onze verwachtingen voor wat betreft de betrokkenheid van de leden en de zakelijke groei. Het was een passend einde van een gedenkwaardige jaar waarin we onze positie als het vooraanstaande professionele netwerk op het web hebben versterkt”, zegt Jeff Weiner, CEO van LinkedIn. “Wij geloven dat voortdurende focus op onze leden en technologie-infrastructuur ons goed positioneert voor versnelde productinnovaties in 2012.”

Tags:

Meer over Erwin van Litsenburg

Erwin is adviseur & trainer op het gebied van Social Media. Hij ondersteunt bedrijven en professionals bij het zakelijke inzetten van o.a. Facebook, Twitter & Linkedin. Daarnaast maakt hij moderne websites met Wordpress die zijn aangesloten op Social Media.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter