Infographic: Facebook Advertising uitgelicht

Veel adverteerders sturen bij een Facebook campagne op de kosten-per-click (CPC) die je aan Facebook betaalt. Maar is het wel eerlijk om de CPC’s van verschillende campagnes te vergelijken? En hoe komt de CPC eigenlijk tot stand? Hoe gedragen andere KPI’s zich en wat is de invloed van advertising op een Facebook Community?

Deze vragen werden onderzocht door Econometrist Nick Jetten in opdracht van Isobar Nederland. Onderstaande infographic is het resultaat van zijn data-analytisch onderzoek onder meer dan 1000 advertenties, verspreidt over verschillende klanten en branches. Onder andere de relaties tussen verschillende KPI’s werden onderzocht en ook keuzes van adverteerders, zoals verschillende manieren van targeting zijn in het onderzoek geanalyseerd.

Lees het hele verhaal hier: Likeconomics.nl

Tags:

Meer over Erwin van Litsenburg

Erwin is adviseur & trainer op het gebied van Social Media. Hij ondersteunt bedrijven en professionals bij het zakelijke inzetten van o.a. Facebook, Twitter & Linkedin. Daarnaast maakt hij moderne websites met Wordpress die zijn aangesloten op Social Media.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter