Heb jij jouw Social Media accounts al geclaimd? Hot in DWDD!

Het komt steeds vaker voor dat de Social Media accounts van mensen door anderen worden geclaimd en misbruikt voor tal van doeleinden. Niet altijd zonder gevolgen, waaronder imago schade en misverstanden. Maar soms gaat het nog verder en is de schade bijna niet meer te herstellen.

Een zeer recent voorbeeld is natuurlijk het valse Twitter account van Premier Mark Rutte dat door de RVD is verwijderd. In onderstaand filmpje is te zien hoe Jan Kooijman en Bénédicte Fiqc in de eerste uitzending van 2012 van De Wereld Draait Door (DWDD) uitleggen wat hen is overkomen. Er komen veel voorbeelden voorbij van valse tweets en accounts …

Het fragment duurt ruim 10 minuten, maar is toch zeker de moeite waard om te bekijken.

Claim je Social Media accounts!

Ons advies is dan ook: Zorg in ieder geval dat je je eigen Social Media accounts hebt geclaimd. Ook al ga je er (voorlopig) niets mee doen. Je voorkomt dan in ieder geval dat je naam door iemand anders gebruikt kan worden. Succes en als je vragen hebt of ervaringen hiermee, laat hieronder een reactie achter!

Meer over Erwin van Litsenburg

Erwin is adviseur & trainer op het gebied van Social Media. Hij ondersteunt bedrijven en professionals bij het zakelijke inzetten van o.a. Facebook, Twitter & Linkedin. Daarnaast maakt hij moderne websites met Wordpress die zijn aangesloten op Social Media.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter