Facebook Chat Emoticons

Emoticons zijn een normaal onderdeel van de communicatie op het internet geworden. Het is moeilijk om online gesprekken zonder emoticons voor te stellen. Ook Facebook gaat (uiteraard) hierin mee. Met Facebook chat emoticons kunnen gebruikers berichten compleet maken en hun gevoelens delen.

Facebook chat ondersteunt dus emoticons. Op dit moment ondersteunt Facebook slechts 26 emoticons en lachende gezichtjes. Facebook heeft openlijk gezegd dat ze meer emoticons zullen toevoegen en het is altijd de moeite waard om je eigen combinatie te proberen om te controleren of er al meer emoticons zijn toegevoegd.

Zo doe je dat dus …

Hier is een stap voor stap handleiding over hoe je Facebook emoticons kunt toevoegen aan je vrienden chat.

  1. Meld je aan bij Facebook en ga naar het Facebook chat-venster dat aanwezig is in de rechter benedenhoek. Klik op de vriendenlijst en selecteer de vriend die online is en start chat.
  2. Schrijf je bericht op de chat en voeg een emoticon toe. Of het nu geluk, woede, verdriet of shock, is er altijd een emoticon die past  ;-)
  3. Wanneer je emoticons toevoegt aan het einde van de zin, plaats dan altijd twee spaties erna. Voer ook twee spaties in na de smiley voor het begin van de volgende zin.
  4. Als je een ‘neus’ wil voegen aan het gezicht, dan kun je dat doen door het invoegen van een ‘streepje’ tussen de ogen en de mond.

Lijst met Facebook Emoticons!

 

Happy/Smile
Lach/Blij :-) :) :] =)
Frown/Sad
Sip/Verdrietig :-( :( :[ =(
Tongue
Tong :-P :P :-p :p =P
Grin
Grote lach :-D :D =D
Gasp
Verbazing :-O :O :-o :o
Wink
Knipoog ;-) ;)
Grumpy
Knorrig / Chagrijnig >:-( >:(
Unsure
Onzeker :-/ :/ :-\ :\
Cry
Huilen :'(
Kiss
Kus :-* :*
Kiki
Guitig ^_^
Squint
Scheel -_-
Confuse
Verwarring o.O O.o
Upset
Boos >-:O >:O >-:o >:o
Pacman
Pacman :v
Cute Cat Like/Curly Lips
Krullende lip :3
Blue Glasses
Bril 8-) 8) B-) B)
Black Glasses
Zonnebril 8-| 8| B-| B|
Angel
Engel O:-) O:)
Devil
Duivel 3:-) 3:)
Heart
Hart <3
Robot
Robot :|]
Chris Putnam
Chris Putnam :putnam:
Shark
Haai (^^^)
Penguin
Pinguin <(“)
facebook like button emoticon
Like duim (y)

Voeg toe, voeg toe

Als jij zelf nieuwe emoticons ontdekt op Facebook Chat, voeg ze hieronder toe. Daar zijn de andere bezoekers ook blij mee!


Social Media Succes Academy

Hopelijk vond je bovenstaande blog artikel leuk en interessant … Wil jij zelf van alles te weten komen over hoe je LinkedIn, Facebook & Twitter succesvol inzet? Hoe je meer omzet kunt halen via Social Media? En hoe je beter gevonden worden via Google?

Leer dan thuis & in je eigen tempo hoe jij jezelf professioneel kunt presenteren op de verschillende Social Media platforms! Volg de “Social Media Succes Academy” met meer dan 70 online lessen.

Ga Naar De Social Media Succes Academy >

Tags:

Meer over Erwin van Litsenburg

Erwin is adviseur & trainer op het gebied van Social Media. Hij ondersteunt bedrijven en professionals bij het zakelijke inzetten van o.a. Facebook, Twitter & Linkedin. Daarnaast maakt hij moderne websites met Wordpress die zijn aangesloten op Social Media.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter