Duidelijke Call-to-Action op Facebook!

Meer actie op Facebook genereren? Dat kan met de nieuwe knop ‘Aanzet tot Actie’!

Call to actionHet is nu mogelijk om een duidelijke Call-to-Action te verwerken in je Facebook bedrijfspagina. Met deze knop, kunnen mensen die een bezoek brengen aan jouw pagina direct actie ondernemen!

Het is een eenvoudige manier om bezoekers naar je website te genereren, mensen contact op te laten nemen of mensen aan te zetten om iets te kopen. Facebook heeft nog niet alle pagina’s voorzien van een knop ‘Aanzet tot Actie’, maar ze zijn wel druk bezig om dit z.s.m. voor elkaar te krijgen. Het is dan ook slechts een kwestie van tijd dat jouw pagina voorzien is van deze functionaliteit.

De ‘Aanzet tot Actie’ kun je op je Facebook bedrijfspagina gebruiken, maar ook in advertenties. Ik neem graag de mogelijkheden met je door.

Aanzet tot actie op je Facebook bedrijfspagina

Wellicht is hij je al opgevallen. De nieuwe knop in je omslagfoto ‘Aanzet tot actie’. Deze knop met een duidelijke call-to-action, welke de kans vergroot dat mensen ‘actie ondernemen’. Er zijn verschillende kreten in deze knop mogelijk:

  • Boek nu: Te gebruiken voor het boeken van workshops, tickets, vakanties, etc.
  • Contact met ons opnemen: Zo kun je mensen verwijzen naar je contactformulier of contactgegevens op je website.
  • App gebruiken: Deze knop kun je gebruiken om jouw App onder de aandacht te brengen
  • Game spelen: Deze knop kun je gebruiken om jouw Game onder de aandacht te brengen
  • Shoppen: Verleid je bezoekers om te winkelen in jouw webshop
  • Registreren: Zorg dat mensen zich opgegeven voor je nieuwsbrief of zich registreren voor bijeenkomsten
  • Video bekijken: Gebruik deze knop om aandacht te schenken aan een bepaalde video op YouTube

Maak dan ook optimaal gebruik van je omslagfoto. Zorg dat je omslagfoto aansluit bij de button die je kiest. Het instellen van deze knop is erg simpel. Druk op de knop ‘Aanzet tot actie maken’ en volg verdere instructies (per type button kunnen deze verschillen).

omslagfoto Social Media Succes

Aanzet tot actie op je Facebook advertentie

Bij het opstellen van een advertentie, geef je een doelstelling aan (bijv. Klikken naar  website, pagina vind-ik-leuk, etc) . Wanneer je advertentiedoelstelling ‘Klikken naar website’, ‘Websiteconversies’ of ‘App-installaties’ is, kun je de knop ‘aanzet tot actie’ optioneel toevoegen. Wanneer je de advertentie opmaakt, wordt deze optie vermeld.

Adverteren op Facebook

Wil je meer weten over de mogelijkheden van diverse applicaties binnen Facebook? Volg dan een workshop bij Social Media Succes! Samen gaan we je bedrijfspagina optimaliseren en krijg je veel tips & tricks om meer business uit je pagina te halen!

 

Tags:

Meer over Annemieke Wehberg

Annemieke Wehberg is specialist op gebied van social media. Zij geeft advies, trainingen en workshops aan bedrijven en particulieren over Social Media. Zij biedt ondersteuning aan bedrijven en professionals bij het zakelijk gebruik van social media, waaronder Facebook, Twitter en LinkedIn.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter