Bellen met WhatsApp, dit wil je weten!

WhatsApp heeft 2 belangrijke aanpassingen dit jaar door kunnen voeren! Eerder dit jaar is het mogelijk om WhatsApp op je pc te gebruiken. En sinds kort is het mogelijk om met de veelgebruikte WhatsApp te bellen! 

 

Tenminste….als je een Android besturingssysteem op je telefoon gebruikt. Naar verwachting wordt over enkele weken het gebruik van deze functie ook mogelijk voor de iOS gebruikers.

We wisten al dat dit eraan zat te komen. Bellen via WhatsApp is hierdoor geen verrassing meer. Anderen zoals Skype, Viber en Facetime gingen What’s App natuurlijk al voor. Maar omdat WhatsApp by far de meest gebruikte chatapp is, is dit wel een hele leuke functie om ‘erbij’  te hebben.

Natuurlijk zijn er wel een paar puntjes die je moet weten voordat je begint met bellen via WhatsApp, dit om teleurstellingen te voorkomen.

Niet iedereen kun je bellen

Deze functie is alleen nog op de Android besturingssystemen te gebruiken. Daarnaast moet je er natuurlijk ook op letten dat je de meest recente versie van WhatsApp gebruikt. Hierdoor is het is momenteel uitsluitend mogelijk om mensen te bellen die ook Android en de meest recente versie van WhatsApp gebruiken.

Gebruik Wi-Fi tijdens het bellen

Even iemand bellen via WhatsApp klinkt goedkoop omdat je geen belminuten hiervoor gebruikt, maar let op, je gebruikt wel data! Maar 1 minuutje bellen met WhatsApp kost je 250Kb aan data (dit is minder dan wanneer je bijvoorbeeld Skype gebruikt). Nog steeds niet heel voordelig dus. De functie is wel heel leuk wanneer je gebruik maakt van een goede Wi-Fi verbinding.

WhatsApp te gebruiken via pc

Voor diegene die deze functie gemist hebben, even een kleine toelichting. Ga naar web.whatsapp.com om je WhatsApp op je telefoon te koppelen aan je pc. Op deze site zie je een QR code welke je via WhatsApp moet scannen. Wanneer je de nieuwste versie van WhatsApp op je telefoon gebruikt, kun je onder het icoontje ‘Meer’ (de 3 verticale puntjes) kiezen voor ‘WhatsApp Web’. Je kunt dan de QR code in jouw computerscherm scannen om je telefoon aan je pc te koppelen. WhatsApp op je pc gebruiken kan dan ook alleen wanneer je telefoon aan je pc is gekoppeld. Let er dan ook op dat wanneer je hiervan gebruik maakt, je wel op Wi-Fi zit (en blijft) anders verbruik je via je pc data, dat zou zonde zijn. Wanneer je telefoon geen internetverbinding meer heeft, wordt de verbinding met je WhatsApp in de browser ook verbroken.

 

 Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs, tips en nieuws rondom social media? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn en Twitter.  

 

 

 

Tags:

Meer over Annemieke Wehberg

Annemieke Wehberg is specialist op gebied van social media. Zij geeft advies, trainingen en workshops aan bedrijven en particulieren over Social Media. Zij biedt ondersteuning aan bedrijven en professionals bij het zakelijk gebruik van social media, waaronder Facebook, Twitter en LinkedIn.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter