30 veel gebruikte Twitter tools

30 Twitter toolsTwitter is een fantastisch medium. Het is snel, groeit enorm en spreekt tot de fantasie. Maar zakelijk zijn we vooral ook zoekende hoe hier mee om te gaan. Omdat data van Twitter zo lekker publiekelijk zijn, zijn er enorm veel technische hulpmiddelen (gereedschappen) die je kunnen helpen bij het beheren, meten en inrichten van je Twittergedrag.

In de onderstaande lijst een dertigtal handige sites op alfabetische volgorde die je kunnen helpen bij het monitoren, volgen, ontvolgen, meten etc. van je Twitter activiteiten. Sites die veel gebruikt worden door zowel professionals als beginnende Twitteraars. Gebruik jij een tool of een site die hier nog niet tussen staat, voeg deze dan toe in een reactie op deze blog zodat het overzicht nog completer wordt.

“Blader” er eens doorheen, er staan er vast een aantal tussen die je nog niet kent. Opmerkingen en suggesties zijn helemaal onderin van harte welkom…

bit.ly

Bit.ly is een ideaal hulpmiddel om lange internet adressen te verkorten en bovendien kun je vervolgens blijven zien hoe vaak hier op geklikt is.
Monitoren van shortlinks

Blekko

Een Social Media zoekmachine. Zoekt niet alleen in Twitter maar bijvoorbeeld ook in Facebook.

Blogsearch.Google

Een hulpmiddel om keywords te monitoren (gewoon Google maar zoekt dan alleen in blogs). Schijnt beter te zijn dan Google alerts

Cotweet

Handig hulpmiddel om met meerdere beheerders verschillende twitteraccounts te managen.

Crowdbooster

Een tool waarmee je bijvoorbeeld je bereik kunt zien op Twitter en het meest geschikte moment om te twitteren. Je kan er ook mee monitoren hoeveel mensen je bereikt met een tweet, wie hebben geretweet, suggesties voor tijdstip om te tweeten etc.

Echofon

Met dit hulpmiddel houd je de tweets op verschillende apparaten gesynchroniseerd zoals iPad, iMac, desktop, iPhone etc.

Followfriday helper

Wat de naam al zegt, followfriday helper maakt het je een stuk gemakkelijker om volgers en ‘tweeps’ te ‘recommenden’ met bijvoorbeeld een #FF (Follow Friday)

Friend or Follow

Houd bij wie je wel en niet terug volgt op twitter. Hiermee kan je de kwaliteit van je twittervolgers verbeteren.

Hootsuite

Het uiltje, een veel gebruikt hulpmiddel. Hiermee kun je bijvoorbeeld tweets schedulen maar ook facebook posts. Hootsuite levertuitgebreide statistieken, zoals kliks en populairiteit van je tweets.

Klout

Klout.com leest je gedrag op Twitter en als je wilt ook van Facebook en bepaalt op basis van o.a. daarvan een profiel, de Kloutstyle. Erg handig je kan zien of je als een volger, een specialist of bijvoorbeeld een goroe wordt gezien. Je krijgt van Klout ook een score tussen 0 en 100. Hieronder het voorbeeld van @eenjurk :-)

Kurrently

Dit is ‘Real Time’ Zoekmachine voor op Twitter (en ook weer facebook). Hij zoekt naar wat er allemaal wordt gedeeld.

LNQ.me

Kleine broertje van bit.ly, hiermee verkort je links (zoals met bit.ly) en kun je volgen hoe vaak hier op geklikt wordt. Er is een koppeling naar Tweetdeck die de samenwerking daarmee vereenvoudigd. Geeft je de mogelijkheid om je contacten goed in beeld te krijgen.”

Manageflitter

Een handige website om twitteraars te ontvolgen en te managen. Wie volgt je terug, hoe lang geleden was hun laatste tweet etc.

PostRank Analytics

Monitoren, meten, verbeteren ter verbetering van de loyaliteit van je volgers. Deze dienst is recentelijk overgenomen door Google.

Seesmic

Meerdere Social Accounts beheren vanuit een ‘controle centrum’. Kan zowel vanaf desktop als vanuit de Cloud worden gebruikt.

Social Chiefs

Deze site geeft je een overzicht van de ‘top twitteraars’ zogenaamde ‘network leaders’. Je kan hiermee ook lijsten genereren gebaseerd op onderwerp.

Social Mention

Met deze zoekmachine kan je ook alerts aanzetten. Dus Google alerts maar dan alleen voor Social Media inclusief een indruk van het sentiment van de tweets. Hieronder een voorbeeldje over de Rabobank.

Social Oomph

Een veelgebruikt hulpmiddel om Social Media accounts te beheren (o.a. Twitter en Facebook). Deels gratis maar ook veel betaalde diensten.

Sprout Social

Wederom een stukje gereedschap voor het beheren van meerdere social media account. Naast Twitter en Facebook ook bijvoorbeeld LinkedIn en Foursquare

Tweetdeck

Een van de meest gebruikte Twitter hulpmiddelen in Nederland. Recentelijk overgenomen door Twitter. Hiermee kun je gemakkelijk Twitteren en meerdere accounts beheren op desktop, iPhone en iPad.

Tweetwasters

Handige en grappige site die je vertelt hoeveel tijd je hebt besteed aan Twitter. Daarmee kan je dus ook zien hoeveel tijd anderen op Twitter doorbrengen…

Twidroyd

Twidroyd is een applicatie waarmee je gemakkelijker kan Twitteren. Tweets plaatsen, mentions beheren en reageren, direct messages (DM’s) versturen, en bijvoorbeeld zoeken kan allemaal met Twidroyd.

Twitpic

Een website waarmee je gemakkelijk foto’s en filpjes kan toevoegen tweets. Direct vanaf je telefoon maar ook vanaf je pc. Ook geinig, je kan foto’s op Twitter zoeken.

Twittercounter

Handig hulpmiddel om de statistieken van je Twitteraccount eens te bekijken en analyseren. Ook de statistieken van andere accounts kan je hier inzien.

Twitterfall

Om te monitoren wat er op twitter over je ‘gezegd wordt. Ook uitstekend geschikt om op je website aan anderen te laten zien wat er over jou of een bepaald onderwerp wordt ‘getweet’.

Twittervolger.nl

Eindelijk een Nederlandse tool die je kan inzetten voor bijvoorbeeld het verwerven van extra volgers op Twitter

Twitterific

En nog een veelgebruikt tool om je twitteraccount(s) te beheren

Twittervision

Leuke site waar je op een wereldkaart kan zien waar vandaan Tweets worden verstuurd.

Twunfollow

Wil je weten wie er gestopt is met jou te volgen op Twitter? Dan kan dat met dit stukje gereedschap.

Yoono

Gemakkelijk links plaatsen, video’s en foto’s delen op Twitter en Facebook vanuit een controlecentrum.

Tot slot

Tot zover deze lijst van Twitter gereedschappen die je kan gebruiken om je Twitter leven wat gemakkelijker te maken. Natuurlijk zijn er nog veel meer websites en tooling. Mocht je er een weten die er absoluut toe doet  reageer dan op dit blog. Sowieso kan je je reactie hieronder kwijt. Ook jouw mening over een van bovenstaande applicaties of over deze blog wordt gewaardeerd. Wellicht kan die meegenomen worden in een volgend onderzoek waarin de kwaliteit van Twittertools onder de loep wordt genomen…

Alvast bedankt voor je reactie en tot… Twitter :-)


Social Media Succes Academy

Hopelijk vond je bovenstaande blog artikel leuk en interessant … Wil jij zelf van alles te weten komen over hoe je LinkedIn, Facebook & Twitter succesvol inzet? Hoe je meer omzet kunt halen via Social Media? En hoe je beter gevonden worden via Google?

Leer dan thuis & in je eigen tempo hoe jij jezelf professioneel kunt presenteren op de verschillende Social Media platforms! Volg de “Social Media Succes Academy” met meer dan 70 online lessen.

Ga Naar De Social Media Succes Academy >

Tags:

Meer over Erwin van Litsenburg

Erwin is adviseur & trainer op het gebied van Social Media. Hij ondersteunt bedrijven en professionals bij het zakelijke inzetten van o.a. Facebook, Twitter & Linkedin. Daarnaast maakt hij moderne websites met Wordpress die zijn aangesloten op Social Media.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter